Skip to content
11/04/2011 / mediaxplain

Wie o wie neemt SBS over?

Er is veel te doen rond de overname van SBS Nederland. Het laatste nieuws is dat de Telegraaf Media Groep niet meer in de race is voor de overname van SBS. Dit meldde De Volkskrant vrijdag. TMG-topman Van Campenhout ontkent dit echter…de interesse in SBS bestaat nog steeds. De race lijkt nu te gaan tussen Telegraaf Media Groep, Sanoma Media, De Persgroep en (of samen met) John de Mol.

De Finse bladenuitgever Sanoma  heeft ook een bod uitgebracht op de televisieactiviteiten van ProSiebenSat1 in de Benelux. Het gaat om de Nederlandse zenders van SBS (SBS6, NET5 en Veronica), twee Belgische tv-zenders en Veronica Magazine. Sanoma zegt dat het bod samen met ‘lokale partners’ is uitgebracht. Het zou kunnen gaan om John de Mol, die zowel met Telegraaf Media Groep (TMG) als met Sanoma Media om tafel zou hebben gezeten.

John de Mol wil met SBS vooral een eigen platform om zijn programma’s uit te proberen, zodat hij ze bij succes internationaal kan verkopen. Momenteel heeft hij die mogelijkheid voor een deel bij RTL, maar daar heeft hij het als minderheidsaandeelhouder niet alleen voor het zeggen. Mocht De Mol SBS krijgen, dan moet hij zijn belang in RTL kwijt.

En dan is er nog De Persgroep, eigenaar van onder anderen De Volkskrant. Ook hier zijn ze geïnteresseerd in SBS Nederland. Volgens topman Christian Van Thillo streeft De Persgroep een groot marktaandeel na in alle mediasectoren. Maar ”de instapdrempels zijn groot in de televisiemarkt”. Daarom ligt het volgens hem meer voor de hand een bestaande zender te kopen dan om zelf iets te beginnen. Of hij slaagt in zijn opzet is nog de vraag.

De toekomst van SBS lijkt nog één groot vraagteken…of toch niet? We zijn benieuwd naar jouw mening…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: