Skip to content
04/05/2011 / mediaxplain

Intratuintjes van start

INTRATUIN HELPT KINDEREN MET MOESTUINAMBITIE

Kinderen krijgen tips over eigen groente- en fruitkweek door Intratuintjes

Woerden, 4 mei 2011 – Niet weten waar tomaten vandaan komen en geen idee hebben hoe boontjes groeien: het is vanaf nu  verleden tijd. Intratuin biedt kinderen op het online platform Intratuintjes.nl en in de vele tuincentra handvaten om zelf eenvoudig een eigen moestuin te starten. Of het nu om een klein balkon gaat of een riante tuin, kinderen vinden in de winkels van Intratuin eenvoudig de Intratuintjes benodigdheden die hen helpen een moestuin aan te leggen. Hun moestuinprestaties kunnen ze via het online platform delen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Daar, en via hyves, hebben kinderen de mogelijkheid om tips met elkaar uit te wisselen. Tips die ze overigens ook krijgen bij de vestigingen van Intratuin.

Met de introductie van het kinderconcept wil Intratuin een bijdrage leveren aan het stimuleren van buitenactiviteiten en gezondere eetgewoonten bij kinderen in Nederland. Bovendien wil Intratuin kinderen laten ervaren hoe leuk het is om in de tuin te werken en spelenderwijs te leren over planten. Het is een stap die de komende maanden tot meer activiteiten zullen leiden. Karin Witteveenvan Intratuin over het project: “Het concept is ontstaan vanuit onze ideologie om kinderen te stimuleren zelf aan de slag te gaan in de tuin. Om meer te leren over planten, hen enthousiast te krijgen over het zelf kweken en het leren verzorgen van planten. Zelf kweken leidt tot beter eten. Want, zelf gekweekte boontjes zijn ineens wel lekker en willen kinderen aan iedereen laten zien.”

Stamp je eigen moestuin uit de grond
Kinderen met moestuinambitie kunnen via Intratuintjes.nl aan de slag. Ze vinden er een stappenplan waarmee ze hun moestuin eenvoudig kunnen starten. Aan de hand van een boodschappenlijstje, de zaaikalender en andere praktische kweektips kunnen de kinderen zo aan de slag.De Intratuin winkels bieden ze bovendien alle Intratuintjes producten die ze nodig hebben. Deze zijn voorzien van speciale Intratuintjes labels die hen helpen de juiste keuze voor hun moestuin te maken.

Intratuintjes assortiment
Intratuin biedt een kinderassortiment van moestuinplantjes tot kindergereedschap. Er is van alles in huis om een eigen moestuin te starten. Daarbij zijn de Intratuintjes moestuinplantjes natuurlijk het belangrijkst. Het assortiment bestaat o.a. uit plantjes om zelf aardbeien, radijsjes, rucola, slamix, worteltjes en tomaten te kweken, vanaf € 0,99 per potje.

Intratuintjes.nl
Het online platform geeft kinderen, naast het stappenplan, alle informatie en leuke tips over het zelf kweken van groenten. Op intratuintjes.nl kunnen ze tips, ideeën en hun oogsten digitaal delen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Ook vinden ze op het platform veel leuke weetjes over groenten en kruiden. Maar ook eenvoudige recepten en zelfs leuke (groente)moppen zijn te vinden op de Intratuintjes website.

Over Intratuin
Intratuin is een belevenis in elk seizoen. Als groene sfeerwinkel maakt Intratuin winkelen voor tuin, huis en balkon tot een plezierige én inspirerende vrijetijdsbesteding. Kleurrijk, met een overvloed aan planten en bloemen. Sfeervol, met een ruim aanbod woonaccessoires en seizoensartikelen. Praktisch, met een compleet assortiment tuin & dierenverzorgingsproducten. Gastvrij met een gezellig tuincafé en een speelhoek voor kinderen. En altijd biedt Intratuin iets extra’s: stylingtips, speciale acties en creatieve workshops die onze klanten elk bezoek weer op nieuwe tuin- en woonideeën brengen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s