Skip to content
06/06/2011 / mediaxplain

In de race voor AT5

Het rommelt al een tijdje rond AT5. De Amsterdamse zender kampt al jaren met financiële problemen. De gemeenteraad besloot daarom in december een competitie op te zetten voor belangstellende partijen. Inmiddels zijn er tien partijen die belangstelling hebben getoond, nl: SBS, RTV Noord-Holland, Het Parool, Avro, Tuvalu Media, Team Tromp, NL Amsterdam, Ready TV en de Amsterdamse Kranten Produkties (uitgever van onder meer NL20). De tiende belangstellende heeft verzocht de aanmelding vertrouwelijk te behandelen.  De gemeenteraad vergadert op 15 juni over dit onderwerp.

De kans is groot dat de gemeenteraad een overheidscommissaris aan zal stellen die de selectieprocedure gaat vormgeven. Hij of zij moet dit najaar met een advies komen en dient daarbij de belangstellenden te betrekken.
Daarnaast moet de commissaris in overleg met Salto, dat door het Commissariaat voor de Media is aangewezen als enige zendgemachtigde voor de gemeente Amsterdam. Het is aan deze partij om de lokale nieuwsvoorziening in te kopen.
Ten slotte krijgt de commissaris de opdracht de gemeenteraad dit najaar te adviseren over de financiële kaders en de benoeming van toezichthouders.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: